Vols brillar?

Conferència amb Saki Santorelli, exdirector de la Clínica de Reducció d’Estrès i del Center for Mindfulness in MedicineHealth Careand Society de la Universitat de Massachusetts.

Realment volem únicament fugir del sofriment? O volem anar més enllà i florir i brillar? Jo necessito sentir que il·lumini a qui està al meu al voltant… per tant SÍ, vull brillar.

Això és el que ens va transmetre Saki en la seva conferència. Omple de ciència i emoció. De dades objectives i d’agraïments. Un dels “pares” de Mindfulness en la nostra societat.

Obstinats a voler comunicar-nos cada vegada amb com més gent millor i cercar l’acceptació dels altres, se’ns oblida que de vegades necessitem també comunicar-nos amb nosaltres mateixos. I escoltar-nos. I sobretot, acceptar-nos. I per a açò, hem d’aprendre com fer-ho.

Estem connectats a la societat, no hi ha dubte. I és alguna cosa que necessitem des de la condició humana. Però estàs connectat amb tu mateix?

Tots tenim una “història” que parla de nosaltres mateixos. La nostra història. És a dir, “jo sóc …., em dedico a …. m’agrada… se’m dóna bé…. però se’m dóna malament….. i no m’agrada….” Has provat de REPTAR a la teva pròpia història? Som el que creiem que som i açò ens pot limitar.

Sentir-se LLIURE enganxa. Una vegada que ho proves, en vols més. I tenir l’experiència d’autoregulació és increïble. Em refereixo a ser conscient, que podries haver dit o fet el que normalment fas, però aquesta vegada NO. Aquesta vegada et vas adonar abans de reaccionar i vas canviar la teva resposta. Ara tu tens el control.

No parem d’escoltar els beneficis de realitzar activitat física (jo sóc la primera que ho promoc), però…. on hi és aquesta “activitat mental”? Mindfulness és això. És ATENDRE, és ACCEPTAR, és SER CONSCIENT. I molt més.

Gràcies Saki. I gràcies a Nirakara Institute per permetre aquesta experiència

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: